Nieuws 20.11.2016 | 16:35

IEDER1 Manifest

“Hoe kunnen we een stem geven aan alle Nederlanders die onze verschillen zien als een kracht in deze tijd waarin verdeling, angst en vervreemding hoogtij vieren?” Die vraag stelden wij – een klein clubje gelijkgestemden, op initiatief van acteur Nasrdin Dchar - ons aan het begin van dit jaar.

 

Op 1 mei lanceerden we als resultaat daarvan IEDER1 – een beweging die een positief geluid laat horen over diversiteit. We willen een kentering teweeg brengen in het debat waarin verdeling, angst en vervreemding de boventoon voeren. Dat doen we samen. We zijn een beweging van al die mensen en partijen in Nederland die geloven in dit land. Verschillend, maar ook samen, zijn we IEDER1.

 

Sinds de lancering hebben duizenden mensen en organisatie zich al aangesloten. Dat bevestigt ons gevoel dat de meeste Nederlanders vertrouwen hebben in de toekomst van ons land. Dat geluid willen we laten horen.

 

IEDER1 is een brede beweging van iedereen die zich kan vinden in de volgende uitgangspunten:

 

  • Samen | Diversiteit is een feit. Ons land bestaat uit verschillen en juist de verschillen maken ons sterk. We moeten het samen doen – hoe verschillend we ook zijn. Juist samen zijn we sterker.
  • Geen ideologie, wel idealen | IEDER1 is een progressieve beweging met een maatschappelijke boodschap. Zonder politiek stempel en niet politiek gebonden.
  • Eerlijk en genuanceerd | We schuwen de moeilijke gesprekken die bij dit onderwerp horen niet. IEDER1 zoekt naar nuance: weg van stigmatisering en versimpeling.

 

Als we de handen nou eens ineenslaan? Als we beginnen met de verschillen die er zijn te zien als een kracht. Als we mét elkaar praten, in plaats van over elkaar. Als we inzien dat Nederland allang divers is en alleen nog maar meer divers zal worden. Als we dit vieren en erkennen dat we het samen moeten doen in dit land. Dan zullen wij, ondanks de verschillen, één Nederland vormen. IEDER1.  

portfolio image