Nieuws 20.11.2016 | 0:30

Utrechtse animatiefilmers maken eerste gesproken film

De Utrechtse animatiefilmers Job, Joris & Marieke, die in 2015 met hun clip A Single Life in de race waren voor een Oscar, hebben voor het eerst een gesproken film gemaakt.

 

Kop Op is een kinderfilm van 21 minuten, die vorige week in première ging op het Cinekid Festival in Amsterdam. Deze week is de film te zien op het KLIK!-animatiefestival. Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse hebben de stemmen in het surrealistische verhaal over drie vriendjes ingesproken. Bekendheid verwierven Job, Joris & Marieke met hun clip Bon Voyage! (met muziek van Blaudzun) voor de promotie van de Tourstart in Utrecht in 2015.

 

Animator Marieke Blaauw zegt dat Kop Op qua lengte, verhaal en karakter verschilt van de vorige korte animaties en muziekvideo's. ,,In Kop Op kunnen we het verhaal beter vertellen. Het is een komisch, absurd verhaal over drie vriendjes die per ongeluk van hoofd wisselen als ze hun hoofd in een kapotte wasmachine steken. Ze krijgen elkaars hoofd, wat tot allerlei grappige misverstanden leidt. Maar ze leren elkaar ook beter kennen'', vertelt Blaauw. 

portfolio image