about imageW

Biografie

Nasrdin Dchar (1978) wint in 2011 het Gouden Kalf voor Beste Acteur in de film Rabat en wordt genomineerd voor een Rembrandt Award. Hij is te zien in de succesvolle films Tirza, Lotus, Süskind en Wolf (winnaar van drie Gouden Kalveren). Nasrdin speelt in 2014 en 2015 hoofdrollen in de speelfilms Infiltrant van regisseur Shariff Korver, Tussen 10 en 12, de debuutspeelfilm van Peter Hoogendoorn en Undercover van Boris Pavel Cohen.


 

Nasrdin is gastacteur bij het Ro-theater, waar hij in geprezen voorstellingen als Branden, Kust, Oedipus en Code 010 speelt. Eerder speelt hij in de vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt. Zijn twee solovoorstellingen Oumi ('mijn moeder') en De titel is focking lastig zijn zeer succesvol ontvangen.

 

In 2015 keerde zijn solovoorstelling Oumi terug in het theater. Ditmaal in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi. Het blijkt een groot succes, elke avond is uitverkocht, zelfs de twee voorstellingen in Carré waren in een mum van tijd uitverkocht. Verder is hij te zien in de Telefilm Fake, een regiedebuut van Thomas Acda, en in één van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie De Jacht. In 2016 was Nasrdin te zien in het tweede seizoen van de succesvolle dramaserie Zwarte Tulp.

 

In 2017 is Nasrdin te zien in de  serie De 12 van Oldenheim en de telefilm Het Bestand, naar de roman van Arnon Grunberg. Ook staat hij in het theater met zijn  solovoorstelling DAD, die vanaf september in reprise gaat. Begin 2018 komt de nieuwe speelfilm Gek van Oranje uit waarin hij de hoofdrol speelt.