about imageW

Biografie

Nasrdin Dchar (1978) wint in 2011 het Gouden Kalf voor Beste Acteur in de film Rabat en wordt genomineerd voor een Rembrandt Award. Hij is te zien in de succesvolle films Tirza, Lotus, Süskind en Wolf (winnaar van drie Gouden Kalveren). Nasrdin speelt in 2014 en 2015 hoofdrollen in de speelfilms Infiltrant van regisseur Shariff Korver, Tussen 10 en 12, de debuutspeelfilm van Peter Hoogendoorn en Undercover van Boris Pavel Cohen.


 

Nasrdin is gastacteur bij het Ro-theater, waar hij in geprezen voorstellingen als Branden, Kust, Oedipus en Code 010 speelt. Eerder speelt hij in de vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt. Zijn twee solovoorstellingen Oumi ('mijn moeder') en De titel is focking lastig zijn zeer succesvol ontvangen.

 

In 2015 keerde zijn solovoorstelling Oumi terug in het theater. Ditmaal in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi. Het blijkt een groot succes, elke avond is uitverkocht, zelfs de twee voorstellingen in Carré waren in een mum van tijd uitverkocht. Verder is hij te zien in de Telefilm Fake, een regiedebuut van Thomas Acda, en in één van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie De Jacht. In 2016 was Nasrdin te zien in het tweede seizoen van de succesvolle dramaserie Zwarte Tulp en het jaar dat hierop volgde in de serie De 12 van Oldenheim en de telefilm Het Bestand, naar de roman van Arnon Grunberg. Ook stond hij in 2017 het theater met zijn succesvolle solovoorstelling DAD en gaf hij de prestigieuze 5 mei-lezing. 

 

In 2018 kwam de speelfilm Gek van Oranje uit en de One Night Stand-film In Limbo. Met zijn solo voorstelling JA was hij door heel Nederland en op verschillende plekken in Nederland te zien. Daarna maakte hij een solovoorstelling met de titel ADEM.

 

Nasrdin speelde grote rollen in de VPRO serie Morten en in alle seizoenen van de succesvolle serie Mocro Maffia.

 

Momenteel staat hij in het theater met DE FAMILIEKRONIEK: OUMI, DAD, JA. Waarin hij op één avond drie voorstellingen speelt.